Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se dělá ze spravedlnosti prostitutka!

O Kosovu se toho napsalo hodně. I já jsem o něm zveřejnil několik článků zde na blogu. Vždy v době nějaké události v této provincii se zvedla vlna emocí a názorů, která chvíli na to uvadla ve stínu zpráv aktuálnějších. Vláda dnes využila období letargie a rozhodla nejen proti obecnému mínění veřejnosti, ale hlavně proti spravedlnosti, což v tomto případě je podpořením teroristů, mafiánů a agresorů.

Není to tak dlouho co v televizní debatě Václava Moravce zaznělo, že uznat Kosovo bychom neměli z hlediska spravedlnosti, ale z hlediska politického ho zřejmě uznáme. Což jsem označil za veřejně přednesený výsměch spravedlnosti. Ale vlastně, proč by to tak nemohlo být, vždyť spravedlnost je slepá. Také jsem na netu narazil na dokument prý české televize „Uloupené Kosovo", který nebyl zveřejněn kvůli strachu, že by v tomto období negativně ovlivnil veřejné mínění ohledně uznání či neuznání Kosova. Dokument totiž negoval oficiální postoje, které vedly k vojenské intervenci do Albánci obsazené a za mezinárodní pomoci přivlastňované srbské provincie.

Vzpomínáte si na nedávné volby v Srbsku? Volili i přeživší Srbové v Kosovu. Byly uznány jejich hlasy do parlamentu, ale nebyly uznány jejich hlasy do místní samosprávy. A názory z 95% nepracujících Albánců byli více než výmluvné pro člověka, který se chce dopátrat odkud že vzešel konflikt v Kosovu. Např. padl názor, že by neměli Srbové moc provokovat, jinak že si Albánci vezmou další srbské území. Velice sebevědomý názor. A jak by ne, když je podporován všemi mocnými státy. Jen je to sebevědomí trochu nezvyklé pro oficiální oběti etnických čistek.

Výsledek srbských voleb, kdy vyhrála strana klonící se spíše k EU dodala sebevědomí zase našim politikům, kteří se dříve zbaběle báli zaujmout jasné a rozhodné stanovisko k jednostranému odtržení Kosova.

Naše vláda zřejmě doufá, že se, po onom srbském naklonění k EU, albánský vlk nažral a srbská koza i přes zásah do suverenity zůstala celá. Je tedy ten pravý čas na nepopulární krok, a kvůli předsednictví ČR v EU, ve snaze ukázat že nejsme úplně černá ovce rodiny, zvlášť když se ještě neví jak to doopravdy bude s lisabonskou smlouvou, se z politiků, ve snaze zalíbit se, stávají anální alpinisté. Přičemž si ve své krátkozrakosti, ale s pocitem začínajícího šachisty co zrovna sebral pěšáčka Kasparovovi, neuvědomují, že se jim jako psům pod stolem jen hážou předsednické kosti. Zatímco jiní velcí hráči již teď vědí jak to na konci šachové partie dopadne.

Nabízí se otázka. Budeme-li jednou opravdu muset za nepřístojných podmínek položit krále a odejít z evropského turnaje, bude mít pak naše část šachovnice stejnou rozlohu, jako před partií? Abyste nám svým dnešním rozhodnutím milá vládo nenakálela do našeho vlastního hnízda.

Chápu, že živit a dotovat celou kosovskou provincii je nesmírně nákladná záležitost. Obrovské peníze také stojí přítomnost vojska v oblasti. To ovšem neznamená, že každému zloději dáme jednu banku aby měl dost a už nekradl, což je analytický příklad k tomu co odsouhlasila vláda.

Pokud vláda omlouvá tento krok dlouhodobou stabilizací u mě to nepřeváží ústupek agresorům. Pokud vládě jde o demokratizaci u mě je to výsměch spravedlnosti, protože ti co tu byli a nyní ještě jsou poškozováni jsou Srbové, kterým země patří. My máme v Kosovu 500 lidí, které můžeme kdykoliv stáhnout, ale pane Scharzenbergu je tam také poněkud víc Srbů (asi 200tisíc a to nezmiňuji ty co jim nebylo dovoleno se po humanitárním bombardování vrátit). A ti jsou právoplatní a dědiční majitelé země. Tito všichni tam budou muset zůstat. Pak je tu sporné mezinárodní právo a to především rezoluce Rady bezpečnosti OSN 1244/1999, kde se mluví o Kosovu jako součásti Srbska.

Dále nerozumím tomu, že naše země se zkušeností z roku 1938 se může k něčemu takovému postavit, tak jak se postavila. Nehledě na podporu, kterou nám Srbové projevili po mnichovském diktátu, když nás tehdejší naši spojenci (nápadně připomínající dnešní aktéry událostí) zradili. Tehdy to také bylo jistě politicky výhodné (jako pro naši vládu dnes). Kdyby naši spojenci tenkrát nehráli svou špinavou politiku chtěje Německu zacpat chřtán Československem a vyhnout se tím konfliktu, tak třeba druhá světová vůbec nemusela být a ani po ní jsme nemuseli být 40 let pod lůzovládou.

Naše vláda dnes přistoupila na úplně stejnou politiku a stejný zločin. Šokuje mne také fakt, že současná situace je důkazem toho, že separatismus v jeho násilné formě funguje a co víc je podporován demokratickými zeměmi. Páni nedotknutelní ministři, udělali jste ze spravedlnosti prostitutku.

Autor: Ondřej Palík | středa 21.5.2008 22:22 | karma článku: 22,12 | přečteno: 1278x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Alpský hotýlek centrem špionáže? Číňané měli výhled na základnu pro F-35

18. května 2024  14:02

Švýcarský hotel Rössli ve vesnici Unterbach se v posledních letech stal tématem hovorů členů...

Střelec na Fica přiznal vinu. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  13:55

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Sudetští Němci na sjezdu pochválili dialog s Čechy. Zahráli i českou hymnu

18. května 2024  12:35,  aktualizováno  13:51

V sobotu, na druhém dni sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL), které zastupuje zájmy...

Soud poslal do vazby muže podezřelého z pobodání řidiče v Rokycanech

18. května 2024  13:30

Šestatřicetiletý muž, kterého policie obvinila z pokusu o vraždu za ozbrojený útok v Rokycanech,...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Sám sebe se mám za přímého, svobodomyslného, člověka.

Seznam rubrik