Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pravda vítězí! Protože co vítězí se stává pravdou.

Sleduji se znepokojením vývoj společnosti a ve vztahu k novým nám vnucovaným „hodnotám" si dovolím otevřít diskusi nad osobní úvahou.

Začít bych měl asi s identifikací problému, který (se vší člověku přirozenou subjektivitou), vnímám jako závažný, společnost rozkládající a ohrožující vytváření pozitivních hodnot hlavně v dlouhodobém horizontu.

 

Jde o novodobé samozvané všespasitele světa s diktátorským přístupem k diskusím (základu demokracie) nesnášejíce jen zmínku o názorech opozičních. Tito lidé přitahují moji pozornost čím dál více. Jsou vidět i zde na blogu, ne všichni, ale jejich značná část se projevuje tím, že nepřipouští debatu a pokud ji připouští, tak nereagují ani na věcné příspěvky k tématu a pokud reagují, tak jen na ty které jim pochlebují. Pokud se s nimi názorově střetnete, nazýváte věci pravými jmény nebo si ty věci dokonce dokážete představit aplikované do důsledků jste okamžitě označen za rasistu a xenofoba.

 

Nevím jestli je to náhoda, ale obecně se tito lidé dají naházet do jednoho pytle označeného štítkem pseudohumanisté a multikulturalisté. Jejich jednání řídí tendence většinou neuvědomované a tím pádem je vedou k cílům, které sami nesledují a do krve by se hádali, že jim o ně vůbec nejde. Což sice může být do jisté míry polehčující okolnost, ale v žádném případě to neomlouvá a co hůře nezmírňuje zatím latentní celospolečensky patologické následky jejich jednání. A těm se chci dnes věnovat.

 

Také chci předeslat, že jim neberu přesvědčení a jsem si jist, že vše činí v dobré víře za lepší zítřky - to ovšem naznamená, že z toho něco dobrého nakonec vzejde. Příkladem může být situace nejchudších zemí světa zaostávající za zeměmi západu v každém směru krom množení obyvatelstva. Umírají tam lidé, kteří nemusejí, protože naše civilizace (západ) již zná léky na spoustu pro nás již běžně vyléčitelných chorob. Ano můžeme pomoci.Jenže jde o zásah do fungujícího světa, zásah do rovnováhy míst jejichž hodnoty dle našeho žebříčku asi jen těžko pochopíme. Tyto světy a kultury fungují dle svých pravidel.

 

Zní to z našeho pohledu krutě, ale pokud má každá rodina v třetím světě v průměru dejme tomu šest dětí. V jejich přirozených podmínkách by jich mělo šanci přežít řekněme polovina do dospělého věku? Uživili by se, vše by bylo v rovnováze, protože vzestup populace by byl pozvolný a úměrný stupni vývoje kultury těchto zemí. Podobný vývoj si prošla před staletími i Evropa. I počet dětí odpovídá v těchto podmínkách přirozenému pudu zajistit svým genům šanci na přežití. Zasáhneme-li do tohoto přirozeného systému třeba i v dobré víře, tak že se nám podaří zachránit o dvě děti víc, urychlíme tím populační explozi a celý systém destabilizujeme. Což se děje. A co dál?

 

Zaostalé země se stávají závislé na potravinové pomoci. Chudí lidé jsou stále chudší a bohatne jen hrstka „vyvolených" ovládajících vládu. Jakékoliv snahy o stabilizování situace osvětou za snížení promiskuity a nižší porodnosti a šíření vzdělanosti se obrací v niveč, protože v obrovském poměru se prostě neprojeví. Přeskočili staletí vývoje díky výdobytkům naší doby, které jsme jim poskytli, ale mentálně jsou pořád staletí pozadu. Můžeme si namlouvat co chceme, ale stejní nejsme, máme jinou kulturu, jiné zvyky a jiné stupně vývoje materiálního a v návaznosti na to i mentálního a diametrálně rozlišné prostředí pro přežití. Pro nás dávno překonané primitivní zvyky jsou jinde normálními. A těch několik, kteří zdarma z našich peněz získají kvalitnější vzdělání (třeba v Evropě) a měli by být teoreticky schopni cosi vybudovat dle našich představ, se podezřele často stávají usurpujícími vůdci tyrany (viz. např. novodobý Hitler Mugabe - tak se sám nazval). Je to odraz jejich úrovně a našeho nepochopení.

 

Lidí neschopných se uživit však přes veškerou snahu neubývá - naopak, a logicky čím více jich je, tím více potřebují peněz k zajištění alespoň minima pro přežití a samozřejmě potřebují čím dál více potravin (pro rok 2050 jsou dle demografů OSN odhady populační exploze v Africe od sahary dolů 2,15 násobek stavu současného, Asie je na tom „lépe" je to 1,3 násobek, sever Afriky a Střední východ 1,6 násobek). Příkladem může být Palestina, jež má již léta ambice stát se autonomním správním celkem, ale jak dobře víme není schopná se bez zahraniční pomoci ani uživit, jen z ČR posíláme ročně 70 milionů Kč, zajímalo by mne, v návaznosti na aktuální situaci, zda někdo dohlíží u koho tyto peníze opravdu končí, protože dle mého názoru stačí když podporujeme jedny teroristy z Kosovské-albánie.

 

Zatím vzal, pod vlivem multikulti módního trendu, iniciativu vyspělý svět, možná cítil vinu za bývalé kolonie a z přebytků svého zemědělství začal podporovat strádající. Nejen že se tím nezavděčil, ale víc chudých přeživších také více závidí západu vydobyté životní standardy. Tím pádem jsou snadnějším terčem ke zneužití různými náboženskoideologickými fanatiky a jejich touhou po moci. Touze extrémistů, kteří už zapomněli, že i jejich „jediný a pravý bůh" stvořil svět s láskou a nevidí, že jim zbyla jen nenávist, a co víc zločiny extrémistů schvalují i umírnění kamarádi křičí v radostné agónii a orgasmu mrskajíce jazyky při každém teroristickém útoku a pokud jsou umírnění v Evropě, tak na zločiny kamarádů reagují alespoň souhlasným mlčením. Zatím pouze mlčením a to jen proto, že jejich pozice není ještě dostatečně silná a neotřesitelná. Bez oficiální podpory už však začínají vystrkovat růžky několik let, a to na každém místě, kde jich je na návštěvě kdekoliv v Evropě více než málo.

 

První projev vděčnosti za nabídnutý pomocný prst jsem od těchto lidí zaregistroval na předměstí francouzských měst a poslední teď aktuálně ve Švédsku. Nevidí že se za úspěchem západu skrývá práce a úsilí celých generací našich rodičů - lidí kteří tvoří hodnoty s odpovědností k předkům (což bylo bohužel u nás narušeno komiky, ale pevně věřím, že se přirozené vrátí na své místo) a s odpovědností k potomkům. Chtějí to samé a chtějí to hned. Nechtějí pracovat nechtějí se učit, chtějí mít jen lepší auto než máš ty a hezčí holky než máš ty a to protože maj větší bouchačku než ty - jeeaahh. Tak o tom alespoň zpívají v hip-hopových „kulturních" průjmech. A pokud jde o rasismus tak ten tady je a měl by se potlačovat, ale z druhé strany než doposud. Soudím tak dle voleb prezidenta USA. Jestli se dobře pamatuji běloši volili z 55% bílého kandidáta a ze 43% černošského kandidáta. A černoši z 4% McCaina a z 95% Obamu. K tomu už není třeba dodávat komentář.

 

V každém případě je současný stav dlouhodobě neudržitelný. Co až nastane doba kdy prostě přebytky západu přestanou stačit, budeme označeni za ty nejhorší původce milionů mrtvých z nastalého hladomoru? Nebo se zvedne vlna ukřivděných, chudých, hladových a „spravedlivě" rozhněvaných, kteří si přijdou do nechutně bohaté a blahobytné Evropy pro to co jim „patří"? Dalo by se tomu věřit, když už jim půdu, za pomocí krátkozrakých vlastizrádných multikulti fanatiků, připravují přistěhovalci s neokoloniálním a kořistnickým přístupem k „integraci" v naší společnosti.

 

Asi je zde něco špatně! Uvědomí si to domácí pomahači, kteří v utopistickém sebeklamu o multikulturní bezproblémové a šťastné společnosti, jsou ochotni riskovat v experimentu (v zájmu svých jediných správných názorů) vše co máme včetně žebříčku základních hodnot a opravdového humanismu (ne toho pseudohumanismu bez pudu sebezáchovy)? Netvrdím že náš svět je ideální, netvrdím že mnoho věcí nelze udělat lépe. Náš západní svět je takový jaký je a na rozdíl od zemí které jsou zdrojem současné ekonomické migrace prokázal, že dokáže vytvářet celospolečensky pozitivní hodnoty a postarat se sám o sebe. Už ve škole mi vštěpovali, že pokud chceme něco cenného zachovat musíme to nechat bez zásahu v takových podmínkách v jakých jsme to našli a nechat to na přirozeném vývoji. Vlna neokoloniální migrace je zásahem do přirozeného vývoje našich zemí a pokud postupně díky ní nebudeme ani my schopni vytvářet hodnoty nebo dokonce takový přepych jako jsou přebytky, tak svět zažije krom aktuální krize ekonomické ještě i rozsáhlou krizi sociální a humanitární. A s tím jde ruku v ruce hádejte co? Pěstní právo!

 

V knize Tao-te-ťing se píše: Než podceňovat životní okolnosti je lépe si nevážit života vůbec. A pseudohumanisté nejen že podceňují životní okolnosti, ale navíc ještě postrádají jakýkoliv smysl pro realitu. Kdyby to tak nebylo nebudou se své myšlenky snažit fanaticky prosadit na sílu a za každou cenu tak jako to dělají. Možná na štěstí pro nás-máme tak možnost lépe si včas uvědomit o jaké lidi to vlastně jde.

 

Je také zajímavé že v tom prsty mají zase levicově smýšlející lidé. V samé dobrotě se snaží zavděčit někomu komu se zavděčit nejde. I akce levicových aktivistů u nás se musí přes média pasírovat jako pravicové což krom toho, že je to dle mého názoru kontraproduktivní, tak je to i směšné. Dokonce i z nácků (nacionálních SOCIALISTŮ) se dělá pravice. To asi proto aby všichni masoví vrazi nebyli jen nalevo od pomyslného středu politického spektra.

 

Než zakončím článek myšlenkou někoho jiného chtěl bych poděkovat těmto lidem, na jejichž choré a zbabělé mozky, neschopné převzít už dnes odpovědnost za své chování, ale s velkou touhou po moci, celý článek upozorňuji. Děkuji jim za to že jsou, jsou totiž pro mne zdrojem poznání a odstrašujícím příkladem toho, čím se jako člověk nikdy nesmím stát.

 

Na světě existují věci tak odporné, že je nutno je skrývat a zamlčovat, nejen z důvodů estetických, nýbrž z důvodů čistě humánních. Pravda například. (Nietzsche)

Autor: Ondřej Palík | úterý 30.12.2008 14:02 | karma článku: 26,72 | přečteno: 1568x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  16:58

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Al-Džazíra končí v Izraeli, rozhodla vláda. Televize se chce bránit

5. května 2024  13:28,  aktualizováno  16:20

Izraelská vláda v neděli jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra...

  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Sám sebe se mám za přímého, svobodomyslného, člověka.

Seznam rubrik